Tulleken Executive Search sinds 12 maart

Het jaar 2020 begon fantastisch, resulterend in 18 lopende opdrachten in maart. Dit ging mijn beste jaar ooit worden, daar was ik van overtuigd. En toen kwam Corona. Een eerste aanbod werd ingetrokken, lopende gesprekken tussen opdrachtgevers en kandidaten werden afgezegd. En alles met de bekende reden: global hire freeze. Die woorden kan ik enerzijds niet meer horen, anderzijds heb ik niets dan begrip voor ieders situatie. Alles ging on hold, op twee opdrachten na. Voordeel: lekker overzichtelijk! Het gaf daarnaast tijd om na te denken over de business waar ik in zit en of dit het wel echt is voor mij. Daar was ik vrij snel uit: JAZEKER!

Ook al zit ik niet back to back in calls zoals veel mensen om mij heen, ik kan me er wel in vinden. Zeker nadat ik tot de conclusie ben gekomen dat er in deze tijd ook mensen en bedrijven zijn die creatief met Corona omgaan zonder de gestelde grenzen te overschrijden. Van Odijk advocaten gaf mij in dat kader twee opdrachten met de toevoeging: ga zoeken naar passende kandidaten en tegen de tijd dat je mensen gevonden hebt, kijken we hoe we er dan Coronatechnisch voor staan.

En opdrachtgever Forbion liet de lopende opdracht ook doorgaan en zag de overgebleven kandidate na virtuele interviews nog één keer met een aantal collega’s. Op kantoor met ruim 2 meter afstand van elkaar, waardoor een “normale” werksfeer gesimuleerd werd. Resultaat: aanbod en aanvaarding! En dat stimuleert enorm!

Dat we met z’n allen in een zware tijd zitten mag duidelijk zijn. Geslaagde opdrachten en enthousiaste opdrachtgevers zijn voor mij lichtpuntjes en bevestigen alleen maar wat ik al dacht; dit werk is mijn passie en vol goede moed en zelfvertrouwen ga ik verder op zoek naar mensen voor de lopende opdrachten!