Philip in de zomer

Er zijn momenten in het jaar waarbij je de mogelijkheid krijgt in rust eens te reflecteren. Een van die momenten was nu. Zo heb ik de afgelopen weken mogen doorbrengen in Lenzerheide, uitkijkend op de Heidsee, met strakblauwe lucht onder het genot van een biertje.

Tijdens een van deze dagen werd ik verblijd door een telefoontje met als boodschap een nieuwe opdracht op zeer ervaren niveau. Wat was ik blij dat ik mijn telefoon hoorde en dat ik de oproep beantwoordde. Elk jaar heb ik het voornemen om vakantie echt vakantie te laten zijn, mijn laptop thuis te laten en mijn telefoon in de hoek te gooien. Maar al snel realiseer ik me: ik kan wel met vakantie wanneer ik wil, het voordeel van een zelfstandige, maar ik heb nooit volledig vakantie. Want een mogelijke opdrachtgever zoals ik net schrijf met zo’n telefoontje wil je wel beantwoorden of in ieder geval snel terugbellen.
Voelt dat vervelend vraag ik me af? Kan ik weleens loslaten? Het antwoord is duidelijk nee. Het elke dag denken aan mijn zakelijke passie of er mee bezig zijn geeft een kick. Met of zonder telefoon en laptop gaat er toch van alles door mijn hoofd en hoe fijn is het dat er dan ook nog eens mooie slagen gemaakt worden tijdens de vakantie. Het is een heerlijk gevoel! En nu lekker extra opgeladen er mee aan de gang!