Een kijkje in de keuken van Tulleken Executive Search

We bestaan nu ruim 10 jaar. Een mooi moment om een kijkje in de keuken te geven bij Tulleken Executive Search. Want hoe werken wij nou precies zul je vast weleens denken. Wij werken standaard met passie voor het vak, dat is onze USP. Zodra de passie voor mijn werk verdwijnt zal ik ook iets anders moeten gaan doen besef ik me. Maar zover is het echt nog lang niet!
In de afgelopen jaren ben ik bij veel opdrachtgevers op bezoek geweest en heb talloze kandidaten gezien. Voor mij staat vanaf het begin centraal: Snel inzicht krijgen in waar de echte behoefte ligt van de opdrachtgever en anderzijds ervaren wat de kandidaat drijft in diens werk om te zien of daartussen voldoende match is. Ik heb ook geleerd dat passie voor het vak in mijn geval soms geduld hebben is. En dat is niet mijn sterkste eigenschap. Er zijn opdrachten afgerond binnen een tijdsbestek van een week, maar ook weleens van meer dan een jaar! En dan kan het nog, als bijna alles rond is, zomaar stuklopen op een detail. De fase tussen aanbod van een arbeidsovereenkomst of partneragreement en de aanvaarding daarvan behoeft vaak nog dagelijks verwachtingsmanagement aan beide kanten. En ook daar ligt dan een mooie rol voor mij weggelegd.

Een ander onderdeel van mijn passie is het werken voor een grote variëteit aan organisaties. Het tegelijkertijd werken voor kleine kantoren en familiebedrijven alsook Zuidaskantoren en multinationals maakt mijn werk zeer afwisselend en daarmee heel interessant. De verschillende bedrijfsculturen dwingen me om altijd goed te kijken naar de vraag achter de vraag en de invulling van een altijd weer opzichzelfstaande unieke positie. Ik maak me opdrachten snel eigen door me makkelijk te kunnen verplaatsen in het bedrijf, de desbetreffende cultuur en de behoefte. En dan begint het zoeken! Dat doe ik samen met mijn ervaren searchteam. Kandidaten die gepresenteerd worden heb ik altijd uitgebreid persoonlijk gesproken en gezien. Zodoende krijgt elke opdrachtgever de passende kandidaten gepresenteerd.

Aan alle kanten voor grote tevredenheid zorgen blijft mijn ambitie, oftewel the change for the better!